Prăjitură ușoară și delicioasă – Tartă cu cremă de vanilie și kiwi

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • coaja de lămâie
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • 250 g făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1 fiolă esența de vanilie
  • 1 lingură amidon

Ingrediente pentru decor: kiwi

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, ouăle, sarea, coaja de lămâie, făina și praful de copt. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Întindem aluatul obținut, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

3. Pentru cremă, punem laptele la fiert. Într-un bol separat, batem 3 gălbenușuri cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, esența de vanilie și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina, amidonul, laptele fierbinte și amestecăm foarte bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema pregătită anterior. La final, decorăm cu felii de kiwi.