Prăjitura RIGO cu mousse de ciocolată – Ușoară, cremoasă, răcoritoare

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 140 g gălbenușuri
  • 210 g albușuri
  • 140 g zahăr
  • 110 g făină albă
  • 30 g pudră de cacao
  • sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 35 g unt

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l smântână
  • 330 g ciocolată amăruie
  • 50 g zahăr pudră
  • sare

Ingrediente pentru glazură: 200 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

1. Pentru a face un gnache de ciocolată, punem la fiert 400 ml de smântână. Adăugăm 50 de grame de zahăr, ciocolata ruptă bucățele și amestecăm până la omogenizare.

2. Pentru blat, batem gălbenușurile cu ajutorul uni mixer. Adăugăm sarea, untul topit, albușurile bătute spumă cu zahăr și amestecăm totul foarte bine, până la omogenizare.

3. Treptat, adăugăm făina amestecată cu pudra de cacao. Mixăm bine, într-o singură direcție, de jos în sus. Turnăm aluatul obținut pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 200 de grade, până se rumenște frumos. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale.

4. Pentru cremă, batem 600 de ml smântână cu ajutorul unui mixer. Turnăm o treime din frișca obținută, în ganache-ul de ciocolată. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm frișca rămasă și mixăm bine.

5. Pentru a forma prăjitura, tapetăm primul blat cu crema pregătită anterior iar pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.