Prăjitura Petre Roman

Ingrediente pentru blat:

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 7 linguri miez de nucă
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 250 g unt

Ingrediente pentru crema caramel:

  • 200 g zahăr
  • 50 g unt
  • 3 albușuri
  • 200 g zahăr

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt și miezul de nucă. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem blatul în 2 părți egale și îl lăsăm la răcit.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă, adăugăm zahărul și amestecăm bine. Adăugăm făina, laptele și amestecăm bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. După ce am obținut o cremă omogenă, luăm vasul de pe foc și adăugăn untul.

4. Pentru crema caramel, punem zahărul la topit, pe foc mic. Adăugăm untul și mixăm bine.

5. Pentru a forma prăjitura, este necesar să respectăm ordinea straturilor: 1/2 blat, 1/2 caramel, 1/2 cremă, 1/2 blat, 1/2 caramel, 1/2 cremă. La final, decorăm cu bezea din albușuri de ou și ciocolată dată prin răzătoare.

Poftă bună!