Prăjitură divină cu blat de nucă, blat de cocos și cremă delicioasă

Ingrediente pentru blatul de nucă de cocos:

  • 200 g miez de nucă
  • 200 g zahăr
  • 8 albușuri
  • 2 linguri făină
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic budincă de vanilie

Ingrediente pentru blatul de nucă:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 6 linguri lapte
  • 80 ml ulei
  • 100 g nucă măcinată
  • 200 g făină
  • praf de copt
  • 2 lingurițe de cacao

Ingrediente pentru însiropat:

  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 50 g esență de rom

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul din nucă de cocos. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm bine. Adăugăm nuca de cocos, făina și mixăm bine. Turnăm aluatul obținut pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 10 minute.

2. Pentru blatul de nucă, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, uleiul, nuca, laptele, făina, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm bine până la omogenizare. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

3. Pentru crema de ou, amestecăm ouăle cu zahărul tos. Punem compoziția la încălzit, adăugăm untul și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă. Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe plic.

4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm blatul de nucă de cocos cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm blatul de nucă însiropat iar la final tapetăm cu crema rămasă. Decorăm cu zahăr pudră și ciocolată albă. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.