Ghiveci de legume – Tocană de legume de POST

Ingrediente:

  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 ardei
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1-3 cartofi
  • conopidă
  • păstăi
  • 700 ml suc de roșii
  • varză albă
  • 1 legătută mărar
  • pătrunjel verde
  • sare, piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm legumele. Cu ajutorul unui cuțit, le decojim și le tăiem mărunt.

2. Morcoul, vânăta și catorfii le tăiem bastonașe. Varza o tăiem fideluță.

3. Într-o oală cu ulei încins, adăugăm dovlecii și vinetele. Gătim la foc mic, câteva minute, pe urmă adăugăm restul legumelor fără varză și conopidă. Amestecăm bine.

4. Condimentăm cu sare, piper și gătim la foc mic, 5 minute. Adăugăm varza și buchetelele de conopidă. Amestecăm bine iar la final adăugăm sosul de roșii și verdeața tăiată mărunt.