Chec la tavă, foarte pufos și foarte ușor de făcut – Rețetă de weekend

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esență de vanilie
  • 1 esență de rom
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul, laptele, uleiul, gălbenușurile și amestecăm foarte bine.

3. La final, adăugăm făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la omgenizare.

4. În jumătate din cantitatea de aluat adăugăm pudra de cacao, iar în restul de aluat adăugăm esența de lămâie.

5. Turnăm uniform aluatul într-o tavă de chec. Alternăm culorile iar pe deasupra, adăugăm miezul de nucă mărunțit. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!