Aperitive cu brânză pentru platouri festive – Salvează rețetele pentru Sărbători

Mini aperitive cu spanac , brânză și ciuperci

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • sare
  • 30 g brânză parmesan
  • 150 g spanac
  • 2 linguri făină
  • 150 g ciuperci sotate
  • 250 g brânză Philadelphia

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle. Adăugăm sarea, făina, parmezanul, spanacul și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

2. Ciupercile sotate în prealabil se toacă mărunt și se amestecă cu brânză. Se formează pătrate aperitiv conform fotografiiei atașate, alternad blatul și crema. Pentru decor puteți pune kaiser prăjit.

Aperitive cu blat de morcov, brânză și șuncă presată

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 30 g brânză parmesan
  • sare
  • 150 g morcovi
  • 2 linguri făină
  • 150 g brânză sărată
  • 100 g șuncă presată
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm făina, parmezanul, morcovul dat prin răzătoare și amestecăm foarte bine. Turnăm uniform aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

2. Se formează pătrate aperitiv conform fotografiiei atașate, alternad blatul și brânză.Pentru decor se folosește șuncă presată și frunze de pătrunjel verde.